1/1

PEDESTRIAN TUNNEL MALAYSIA-SINGAPORE

ARCHITECTURE

Pedestrian Bridge

1,050m

Malaysia - Singapore 2016

The proposal aims to avoid the plight of the heavy vehicular traffic congestion daily increasing along the 1050m causeway, linking the city of Johor Bahru, Malaysia with Singapore. A suspended gesture, above the existing railway, will provide people the opportunity to reach the other bank of the river, walking in a confortable environment. Air conditioning, walkalators, retails and coffee shops will make the new direct route a pleasant transition; glazed bands along both lateral sides of the slightly flattened cylindrical volume, offer all the path length a belvedere over the river. 

CONTACT

tel: +60 7 2220900

      +39 02 23951053

Johor Bahru Malaysia

Milano, Italy

E.mail: info@paolocucchiarchitects.com

Johor Bahru, Malaysia

© PCA Architecture